Opi bingon säännöt viidessä minuutissa

Bingon säännöt on helppo oppia. Lue tämä jutun bingo-ohjeet niin olet saman tien valmis pelaamaan bingoa netissä.

Jos olet aivan uusi bingonpelaaja ja kaikki pelin hienoudet eivät avaudu sinulle suoraan tästä jutusta, niin ei hätää, sillä käynnistämällä nettibingon selaimessasi opit varmasti äkkiä pelaamaan jopa ilman ohjeita.

Bingon säännöt
Opettele bingon säännöt ja pelaa jo tänään

Bingon aloittamisen ohje pikana:
1) Rekisteröidy nettibingoon (Unibet Bingo on paras)
2) Talleta hieman rahaa esimerkiksi verkkopankilla pelitilille (valitsemallasi bingohuoneella saattaa olla bonus, jolla pääset kokeilemaan bingoa jopa ilmaiseksi)
3) Nyt olet valmis pelaamaan, eli valitse haluamasi bingohuone peliaulan listasta

Seuraavaksi käymme läpi bingon ohjeet. Niihin voit tutustua myös bingohallien omilta sivuilta. Tässä vielä sinulle muistutuksesi netin luotettavimmat bingohallit. Olet varmasti kuullut näistä paikoista joskus eli nämä pelipaikat ovat olleet toiminnassa jo vuosia.

Bingon säännöt

Bingopelin alussa ostat itsellesi numeroruudukon sisältävän bingokortin. Tämän jälkeen pelissä arvotaan bingonumeroita ja näistä arvotetuista numeroista pyrit rakentamaan itsellesi suoran kortin reunasta reunaan tai kulmasta kulmaan.

Kun suora on valmis, huuda BINGO ja olet voittaja! 🙂

Kuulostaako yllä mainittu ohje hankalalta? Ei hätää, olet varmasti pelannut Ässä-arvan ristinolla peliä, jossa yrität saada suoran nollista sekä risteistä pystyyn vaakaan tai vinosti. Samaan tapaan pelataan myös bingoa mutta suoria muodostavat tällä kertaa ristien ja nollien sijasta huudetut numerot eli voit värittää bingoruudukostasi aina numeron, kun sellainen huudetaan.

Netin bingoruudukoissa on yleensä 5×5=25 numeroa (bingoruudukon keskimmäinen ruutu on usein tyhjä). Bingoruudukon numerot arvotaan aivan satunnaisesti.

Numeroruudukon yläpuolelle on kirjoitettu isoilla tikkukirjaimilla sana BINGO. Tämä on tärkeätä huomata, sillä jokainen BINGO-sanan kirjain vastaa yhtä saraketta arvontaa suoritettaessa.

Numerosarakeyhdistelmät kuulutetaan muodossa B-9, O-73, G-54 jne. Nyt, jos kortissasi on B-sarakkeessa (korttisi ensimmäinen sarake) numero yhdeksän, voit värjätä sen, sillä olet saanut osuman. Samaan tapaan toimit muidenkin yhdistelmien kohdalla eli O-73:n kohdalla tarkastelet viidennettä saraketta ja etsit sieltä numeroa 73.

Nettibingossa voit jättää osuneiden numeroiden merkkaamisen tietokoneen huoleksi.

Pelin voittaa se pelaaja, joka löytää ensimmäisenä kortistaan voittokuvion. Muiden pelaajien kortit mitätöidään, joka jälkeen voidaan aloittaa uusi pelikierros.

Tarkennuksia bingon sääntöihin

Bingoruudukon keskimmäinen tyhjä ruutu muodostaa automaattisesti kuvion valmiiksi, jos olet saanut muut kuvion (esim. pystysuora kuvio) vaatimat numerot korttiisi täytettyä.

Netin bingopeleissä saatat voittaa muillakin kuvioilla kuin viiden numeron pysty-, vaaka- ja kulmasta kulmaan -kuvioilla.

Halutessasi voit ostaa kortteja enemmän kuin yhden pelikierrokselle.